BH voor Hardlopen en Paardrijden

Sport BH voor paardrijden of hardlopenTijdens het sporten zoals hardlopen of paardrijden kan het nog wel eens voorkomen dat vrouwen last krijgen van hun borsten achteraf of zelfs tijdens het sporten. Daarom is een sport BH zeker geen overbodige luxe.

Niet alleen is een sport BH vaak nog comfortabeler dan een normale maar voorkomt deze ook nog eens dat u door het gewiebel complicaties krijgt met uw borsten. Zo is bewegen zonder sport erg slecht voor uw borsten en kan dit ook erg pijnlijk zijn.

In de onderstaande video zie je precies hoe je de BH maat kunt bepalen.

  • Handige meetinstructies van Hunkemöller
  • Bepaal zelf de juiste maat
  • BH maat omrekenen en berekenen
  • Zelf de onderwijdte en bovenwijdte meten

BH maat opmeten stappenplan >>

Wiebelende of bewegende borsten, welke vrouw heeft er geen last van. Er zijn zelfs vrouwen die door zulke redenen gestopt zijn met het beoefenen van hun favoriete sport. Tegenwoordig kan dit gelukkig geen argument meer zijn door de grote diversiteit aan goede sport BH’s voor alle maten borsten.

Een sport BH geeft niet alleen ondersteuning en comfort maar het beschermt uw borsten ook nog eens. Borsten wegen gemiddeld zo rond de 200-300 gram, dit betekent dat wanneer u beweegt dit ook op en neer beweegt en aan uw huid en weefsel trekt. Niet alleen kan dit zorgen voor een grote onaangename druk op de huidstructuren maar het kan ook zorgen voor schade aan het weefsel van de borsten. Dit kan zelfs zo erg zijn dat uw huid erdoor gaat uitrekken waardoor uw borsten kunnen gaan hangen.

Bekijk bij Hunkemöller de tabel met BH maten >>

Hardlopen en Paardrijden

Over het algemeen geeft een gewone BH goede steun aan uw borsten en zorgt dit voor zo rond de 40% minder gewiebeld dan zonder. Toch is dit volgens onderzoek niet genoeg om te zorgen dat u geen klachten of hangborsten krijgt. Een sport BH daarentegen zorgt ervoor dat uw borsten zo’n 80% minder wiebelen of bewegen! Dit is dubbel zo veel en dit betekent dat er veel klachten voorkomen kunnen worden. Zo kunt u lekker zonder na te denken sporten, bijvoorbeeld hardlopen of paardrijden.

Afhankelijk van uw borsten en welke sport u precies wilt beoefenen kunt u kiezen tussen twee soorten sport BH’s. Zo is er een zogeheten ingekapselde BH en een zogeheten compressie sport BH. De ingekapselde is gemaakt uit niet-elastisch materiaal en heeft twee aparte cups. Er zit geen beugel in de BH en is vooral voor vrouwen met grote borsten erg geschikt. De compressie sport is de BH die u vaak voorbij ziet komen, bijvoorbeeld bij hardlopers. Het is een BH die bestaat uit elastisch materiaal en die uit één enkel vlak is gemaakt en vaak banden over de schouders naar de rug heeft die daar gekruist zijn. Wat deze doet is eigenlijk uw borsten tegen uw ribbenkast aan duwen waardoor deze niet meer goed kunnen bewegen. Dit kan soms wel zorgen voor een drukkend gevoel.