Verkeerde BH Maat

bh maatBH’s zijn er is heel veel verschillende soorten en maten en vooral wat betreft BH maat kan het daarom nog wel eens mis gaan. Veel vrouwen weten het zelf niet maar ongeveer 80% van de vrouwen in Nederland loopt met een BH rond die zij in een verkeerde maat heeft gekocht of die haar borsten niet goed kan ondersteunen.

Daarom is het uiterst belangrijk dat tijdens het uitkiezen van een BH er goed wordt gekeken naar de maat en naar de pasvorm. Ook al is een merk nog zo mooi, als die niet goed zit kan dit u meer nadelen dan voordelen geven.

In de onderstaande video zie je precies hoe je de BH maat kunt bepalen.

  • Handige meetinstructies van Hunkemöller
  • Bepaal zelf de juiste maat
  • BH maat omrekenen en berekenen
  • Zelf de onderwijdte en bovenwijdte meten

BH maat opmeten stappenplan >>

Zo kunt u last krijgen van striemen, snijdende bandjes, een afgekneld middel, misselijkheid, borstpijn, last van de schouders, rugpijn en nog wat andere dingen. Dit alles kunt u voorkomen door in plaats van een verkeerde een goede in de juiste maat te kopen. Dit kunt u onder andere doen door een winkel medewerker te vragen om u te helpen.

Verkeerde maat BH

Toch zijn verkeerde BH maten niet altijd het probleem. Zo kan het ook zijn dat bepaalde merken gewoon geen juiste pasvorm voor uw lichaam, figuur of borsten heeft. Zo is het voor iemand die heel slank is die redelijk grote borsten heeft tamelijk lastig om de juiste maat te vinden.

Vaak kopen deze mensen dan maar de verkeerde BH waardoor er problemen kunnen ontstaan. Deze mensen wordt aangeraden om het kopen van een verkeerde maat tegen te gaan om naar een speciaalzaak te gaan. Hier kunnen zij u aan de juiste, goed zittende helpen en indien ze deze niet op voorraad hebben kunnen zij deze zeker wel voor u bestellen.

Bekijk bij Hunkemöller de tabel met BH maten >>

Te kleine BH Maat

Wat ook een veel voorkomend probleem is voor het kiezen van een verkeerde BH is dat vrouwen vaak denken dat ze een kleinere maat hebben dan ze daadwerkelijk hebben. Zo hebben de meeste vrouwen van nature borsten die iets uit elkaar staan.

De juiste pasvorm

Ook een veel voorkomende fout is dat vrouwen al jaren lang één BH maat dragen omdat deze een keer vroeger bij ze is aangemeten. Ook wanneer u er een heeft laten aanmeten vroeger kan dit nu alsnog een verkeerde voor u zijn. Net zoals uw lichaam veranderd, broeken soms wat losser en strakker, aantal kilo aangekomen of afgevallen, zo veranderen uw borsten en dus ook uw BH maat mee.

De verkeerde BH kan namelijk echt heel veel invloed hebben op uw lichaam, niet alleen qua houding maar ook qua hoe u zich voelt. Laat daarom vandaag nog de juiste pasvorm opmeten of probeer het zelf met de tabellen die op deze site worden gegeven.